meisjes tienerkamer
Momlife

Mama, ik wil een tienerkamer!

08/07/2010. Negen jaar geleden maakte zij mij voor het eerst mama, moeder, nog meer emo-mens, nog een kwetsbaarder hartje. En net nu ik nog een jaar heb voordat ik mag spreken van een tiener in huis en dat emohart nog wat kan wennen, zegt deze dochter doodleuk een tienerkamer te willen voor haar 9de verjaardag! Wel, ja… het komt er toch wel van eh. Er lopen hier nog pateekes rond onder de 10, dus moederhart-gewijs zit dat nog wel goed. 

Een tienerkamer; hoe begin je daaraan?

Ik vroeg raad aan de dames van Designed for Kids. Karen en Katrien vroegen naar de interesses, lievelingskleuren en ideeën van Reene. Met die informatie gingen ze aan de slag en maakten ze een moodboard dat nog aanpasbaar was. Ze gaven raad over de kamerindeling en reikten ons het juiste kleuradvies aan. We kregen een accessoire plan en een shopping lijst. Steeds met veel ruimte voor aanpassingen, want wat voor hen telt, is dat de tiener in spé zich echt thuis voelt in haar eigen nieuwe plekje. 

Het accessoireplan

Reene koos voor het Oyoy kussen takara mint -caramel, de pöm le bonhomme muurstickers, de seagreen draadhanglamp van kidsdepot en natuurlijk de fotokaders van Kidsdepot dali art. Waar ze steeds haar kunstwerkjes in kan etaleren.  

Karen en Katrien gaven ons de raad om de lichtblauwe muur wit te verven. De kamer van Reene heeft namelijk een grillige vorm, waardoor het slaaphoekje anders te donker werd. Door deze muur wit te schilderen, gaf het meteen een open en lichter effect. De driehoekige muurstickertjes plakten we als een soort waterval op de witte muur. Dit geeft meteen een speels effect en is eens iets anders als de dots her en der verspreid. 

Nu mint de nieuwe lievelingskleur is van onze dochter en we het roze vaarwel mochten zeggen, was de keuze voor deze Scandinavische draad-hanglamp voor de hand liggend. Alhoewel roze natuurlijk nooit ver weg is! Net zoals slijm (!?), boekjes over ballerina’s met roze tutu’s, meisjesprulletjes en roze konijnenknuffeltjes niet in een stoere tienerkamer horen, hoop ik die nog jaren tegen te komen in die nieuwe chillroom van onze grote meid. Ok, dat slijm niet, daar mag ze van mijn part gisteren al uitgegoeid zijn, al dat ander roze…dat is goed voor mijn moedertjeshart!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *