Diy,  Lifestyle

Kinderkamerbehang, daar ken ik nu wat van!

Ken je dat? Je wil de kinderkamer pimpen en wordt helemaal verliefd op het allerleukste behang.

Awel, het overkwam mij enkele weken geleden. Ik vond bij  fotobehangshopz het behangpapier om Milleman zijn kamertje een heuse make over te geven.
Nu, bij het uitspreken van de woorden ‘behang’ en ‘diy’ in dezelfde zin, breekt mij het angstzweet al uit. Want hoe graag ik ook creatief aan de slag ga, behangen is iets wat ik nog nooit heb gedaan. Dus kwam mijn lieve papa ons te hulp en gaf tips en tricks om ons project te doen slagen. 


First things first: verwijderen van het oude behangpapier.

En tot groot jolijt ging er dat nog vlotjes af; goed insponsen met water, aftrekken en de restjes afsteken. De lijmresten met een doek wegvegen en deel twee kan beginnen. Op een uurtje was het klusje geklaard.


En dan kan het echte werk beginnen. Wat heb je nu nodig?

Awel, haal volgende dingen in huis en je bent al een heel eind op weg.Namelijk: lijmkwast, behangerslijm, emmertje, nadenrollertje, steekmes, behangspatel en natuurlijk dat mooie behang van fotobehangshopz
We kozen “baby olifant en zebra schets terra” van het merk Wallz. Je kan op de website van fotobehangshopz  kiezen hoe je de tekening op je eigen muur wil laten uitkomen. Vervolgens geef je de afmetingen van je muur in en je krijgt meteen de prijs voor je behang. Je kan dan de baanbreedte zelf kiezen, wij gingen voor 80 cm breed per baan met een veiligheidsmarge van 5 cm. Klikken op add to chart en huppakee… je make over avontuur kan beginnen. Twijfel je, geen nood. Bij fotobehangshopz  kan je kosteloos stalen aanvragen. 


Mijn papa gaf de goede raad altijd naar het licht toe te werken.

Zo sta je niet in je schaduw en heb je een goed overzicht over je behangpapier. Hij papte de muur in met de behangerslijm en plaatste zorgvuldig de 4 banen op de muur. Boven en onderkant werden afgesneden met een scherp steekmes. De naden kan je met een nadenrolletjes netjes “toewerken”. De rommel beetje opruimen en klaar is kees, of in dit geval mijn lieve papa 😉.


Tenslotte plaats je al je decoratie in het kamertje.

Een tip voor deco ideeën: pinterest my dear! En dan is het enkel wachten op die heerlijke reactie op de snoet van onze Milleman! Ik kan je wel vertellen dat die onbetaalbaar was!


Benieuwd? Check dan even onze Reels op @sweetmonsterkids

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *