de selfieluis in huis
Momlife

De selfieluis in huis

25/09/2020 Lap…de tweede week van de school had zich amper ingezet en ik vond al het gevreesde papiertje in de boekentassen. De luizen zijn in aantocht… of beter gezegd, ze zijn misschien reeds gearriveerd. Al krabbend in mijn eigen haar snel ik dan naar mijn kinders toe, die eigenlijk al niet meer opkijken van deze briefjes. Want spreken over luizen is, met jeuk in mijn haar geloven in de virtuele luis.

de selfieluis in huis

Maar dus, als een volleerde luizenmoeder (haha) graaf ik dan in die blonde hoofden van mijn kroost om al twijfelend mezelf af te vragen of dit een zandkorreltje is of het gevreesde L-diertje. Na een grondig nazicht met de smartphonezaklamp en al kon ik tot de constatatie komen dat die vervelende luizen nog niet hun kamp hadden opgeslagen in die blonde kopjes.

En tot voor kort wist ik nog niet dat je ook preventief te werk kan gaan, maar er bestaat dus een heerlijk geurend spayke van Silikom, gewoon te koop bij de apotheek. Met deze spray, die ruikt naar mango en appelsien, spritz ik lustig op mijn kroost hun haartjes. Dit kan je tot twee keer per week herhalen om die luizeninvasie een loef af te steken, haha. Moest ik de battle nu toch verliezen van die beesten, dan heeft Silikom een heel gamma, dat natuurlijk is zonder gekke middelen.

de selfieluis in huis

En ook al zit ik dan nog steeds met die virtuele luis in mijn blonde lokken, krab krab. Mijn kinderkes gaan beschermd tegen die beestjes naar school.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *